Victoria Cymes otrzymała nagrodę w konkursie 100% Polski Produkt, zorganizowanym przez tygodnik „Do Rzeczy”.
Rozdanie nagród odbyło się pod koniec listopada w hotelu Polonia Palace w Warszawie.
Victoria Cymes została nagrodzona za świeże soki wyciskane na zimno i utrwalane metodą wysokociśnieniową. Za najbardziej innowacyjny został uznany element murowy w technologii System 3E do wznoszenia ścian bez zaprawy.
Redakcja „Do Rzeczy” wspiera polskie produkty i polskich producentów. Wielu z nich reprezentuje rolnictwo i związane z nim przetwórstwo. W trakcie gali wręczono nagrody Polska Smakuje, które pod auspicjami Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi promuje Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Konkurs 100% Polski Produkt jest skierowany do firm prywatnych, spółdzielni oraz przedsiębiorstw z udziałem Skarbu Państwa opartych na polskim kapitale, które konsekwentnie budują swoją pozycję rynkową, stawiając na rodzime produkty i produkcję. Nagrody trafiają do przedsiębiorstw, które tworzą produkty w oparciu o polskie materiały i surowce, polską siłę wytwórczą oraz polskich podwykonawców i dostawców. Stanowią wyraz uznania dla firm i producentów, którzy w swojej działalności kierują się nie tylko kryterium zysku, ale biorą pod uwagę otoczenie makroekonomiczne i czynnik społeczny.
Oprac. z na podst. materiałów firmy
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz